Alkmaar Centraal


Gedurende de winterperiode organiseert de Stichting Raadhuis Grootschermer een aantal activiteiten in het monumentale pand. Op het gevarieerde programma staan twee interessante lezingen, een muzikale voorstelling, een filmavond en de inmiddels traditionele ontsteking van de kerstboomverlichting.

Het winterprogramma in het Raadhuis start vrijdag 8 november met de Alkmaarse zanger Kees Kaas. Hij zingt van de stad, de polders en natuurlijk Alkmaarse kaas. Op vrijdag 13 december vindt de traditionele ontsteking van de Kerstboomverlichting plaats, inclusief een knikkerwedstrijd en de toast met een glas glรผhwein.

Vrijdag 10 januari houdt Fred Hoek uit De Rijp een lezing over het onlangs teruggeplaatste carillon van de Grote Kerk. Hij was een van de initiatiefnemers en vertelt over alle inspanningen die geleverd zijn voor de terugkeer. Vrijdag 14 februari is een filmavond, met historische films uit de regio. De winter wordt op vrijdag 13 maart afgesloten met een lezing van historicus Jan Hoogenhout over het leven van kunstenaar Nic Jonk.

Alle bijeenkomsten beginnen om 20:00 uur. Deelname kost 7,50 per persoon, inclusief koffie en thee, behalve het ontsteken van de kerstboom. Voor deze gebeurtenis is aanmelden ook niet nodig. Kaarten voor de ander activiteiten zijn te reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl