Als het gaat om aardgasvrij maken van huizen en woonwijken is voor veel mensen 'Hoe?' de grote vraag. Het platform duurzamehuizenroute.nl biedt inzichten over dat en meer, door op zaterdag 2 en 9 november open huis te houden in honderden duurzame huizen door heel het land. In regio Alkmaar zijn zestien huizen te bezoeken.

Eigenaren vertellen hoe zij aan hun woning hebben verduurzaamd, de ups en eventuele downs van hun aanpak en ze beantwoorden vragen. Bijna een kwart van leeft aardgasvrij en velen zijn op weg ernaar toe. Andere zaken zijn bijvoorbeeld na-isolatie, de warmtepomp, de zonneboiler, een groen dak, hergebruik van regenwater of zelfs een buffervat met ijs.

Een bezoekje werkt aanstekelijk, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Duurzame Huizen Route. Zo’n 86 procent wil daarna zelf aan de slag.

Inschrijven voor een bezoek is nodig en kan via duurzamehuizenroute.nl.
Pin It
Bekeken: 2258x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/