De Alkmaarse woningmarkt kreeg het laatste jaar wat lucht, maar in het derde kwartaal werd de krapte weer groter. Dit blijkt uit kwartaalcijfers van Leygraaf Makelaars. Na drie vrij stabiele kwartalen gingen minder woningen in de verkoop en het aantal van 291 verkochte woningen betekende een ommekeer in de stijgende verkooptrend van het afgelopen jaar.

Daarbij steeg de gemiddelde verkoopprijs met 3.300 naar 281.500 euro. Wel werd in het derde kwartaal nog altijd verder onder de vraagprijs verkocht dan een jaar terug: gemiddeld 0,8 tegen 0,3 procent. Bovendien lag het aantal transacties op 260, tegenover een woningaanbod van 180. Dit duidt op veel onderhandse verkoop. In de meeste andere gemeenten in Noord-Kennemerland is het woningaanbod gelijk of hoger dan het aantal transacties.

Met een gemiddelde krapte indicator van 2,7 is de woningmarkt van Noord-Kennemerland nog net zo krap als vorig jaar. Dit getal betekent dat gemiddeld 2 of 3 woningen per type in de verkoop staan. Dit komt deels door een groeiende instroom van buiten de regio. Kwam in 2013 nog 18 procent van verder dan 10 km, in 2019 is dat al 28 procent. Appartementen kleiner dan 80 m2 zijn in gemeente Alkmaar bijna niet te vinden (krapte: 1,7).
Pin It
Bekeken: 2452x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/