Alkmaar Centraal


In Theater De Vest wordt vrijdag 25 oktober een reeks van vijf bijzondere concerten met een Russisch-Fins tintje afgetrapt. Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nederlands Kamerorkest brengen werken van Tsjaikovski, Sjostakovitsj en Sibelius tot leven.

Alleen een solist van formaat kan de krachtige solopartij in Sjostakovitsj' Eerste celloconcert neerzetten. Het Nederlands Kamerorkest heeft die gevonden in de Zweedse cellist Torleif Thedéen. Voor zijn sublieme opname van beide celloconcerten van Sjostakovitsj ontving hij de Cannes Classical Award.

Met Sibelius neemt Gordan Nikolić het publiek na de pauze mee naar de mysterieuze toneelwereld van Maeterlincks Pelléas et Mélisande. Het lijkt wel alsof de componist de setting van het toneelstuk verplaatst naar het onmetelijke Finse bos.

De overige concerten in de serie zijn te beluisteren op 19 december, 15 februari, 14 mei en 21 juni. Wie twee concerten in de serie boekt ontvangt 2,50 korting euro per toegangskaart. Bij drie concerten is dit 5 euro en bij vier concerten 7,50 euro. Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor meer informatie over alle concerten.

Het Nederlands Kamerorkest is op vrijdag 25 oktober in de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest te zien, aanvang 20:15 uur. Toegangskaarten kosten 32,50 euro (CJP 15 euro) en kunnen worden gereserveerd via taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 98 69 (dagelijks tussen 12.00-16.00 uur). (Foto: Gordan Nikolić)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl