Wie af en toe een vergadering in het gemeentehuis volgt, ziet wel eens verveelde gezichten en hoort slaapverwekkende betogen. De kunst van efficiënt vergaderen heeft niet iedereen in de vingers binnen de Alkmaarse gemeenteraad, vinden de commissievoorzitters. Ze hebben daarom het voorstel gedaan om raadsleden en fractieassistenten op cursus te sturen.

Helder, kort en bondig formuleren valt te leren, is de gedachte, en dat zou raadsvergaderingen en debatten enkel ten goede komen. Nog vaak wordt bij een debat de 'kracht van herhaling' toegepast. Dit kost niet alleen tijd maar belemmert ook de discussie over de inhoud, vinden de voorzitters van commissievergaderingen. Het stroomlijnen van vergaderingen maakt ze niet alleen beter voor de deelnemers, ze worden ook aantrekkelijker voor publiek.

Maandag vergaderen de fractievoorzitters tijdens het Presidium 'kort en bondig' over dit voorstel.
Pin It
Bekeken: 2162x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/