Alkmaar Centraal


VVD Alkmaar stelt het college schriftelijke vragen omdat het naar eigen zeggen erg geschrokken is over het flink toegenomen drugsgebruik in de gemeente. In de Jongvolwassenenmonitor gaf 46,9 procent van de respondenten aan dat ze ooit eens harddrugs hebben gebruikt. In 2017 was dat nog 36,0 procent. Dat komt vooral door de populariteit van lachgas. Het aantal dat ooit eens gebruikte steeg van 25,2 naar 36,4 procent.

"De jongeren gebruiken de harddrugs voornamelijk bij het uitgaan (79,8 procent). Dat betekent dat we als gemeente een grote verantwoordelijkheid hebben", vindt de VVD-fractie. "Harddrugs zijn slecht voor de gezondheid, en daarbij wordt door het gebruik een criminele organisatie in stand gehouden."

De VVD vraagt wat de gemeente de afgelopen twee jaar gedaan heeft tegen harddrugs en of het college van plan om meer te gaan doen. De fractie wil meer controle op openbare evenementen en dat er samen met omliggende gemeenten en de politie een plan wordt opgesteld om de drugstoevoer aan te pakken.

Een opmerkelijke vraag is of het mogelijk is dat de GGD de resultaten pas aan de media doorgeeft, nadat de gemeenteraden ze hebben mogen ontvangen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl