Alkmaar Centraal


Dinsdagavond rond 23:00 uur heeft een deel van het vlonderpad in Park de Rekerhout vlam gevat en is gedeeltelijk verwoest. De brand werd opgemerkt door een voorbijganger die de hond uitliet. De brandweer was snel ter plaatse met een tankautospuit en kon de vlonder blussen.

Wat over bleef is een groot stuk zwartgeblakerd hout en restjes krantenpapier waarmee het vuur vermoedelijk is aangestoken. De brand heeft alles weg van brandstichting, toch lijkt het erop dat dit niet nader onderzocht wordt.

Op Facebook-pagina 'Je bent Alkmaarder als..." is een filmpje te zien van de  brand. Volgens de reacties zouden jongeren regelmatig 's avonds in het park bezig zijn met onder meer vuurwerk en vernielingen. Of er daadwerkelijk sprake is van brandstichting zou eerst onderzocht moeten worden, maar het incident blijkt bij navraag niet bekend te zijn bij de politie. "We doen hier dan ook verder geen onderzoek naar," meldt de politiewoordvoerder.

Ook de woordvoerder van de gemeente Alkmaar kan niets zeggen over de oorzaak van de brand. "Net zo goed als dat de politie niet geïnformeerd is, zijn wij als gemeente ook niet geïnformeerd vanuit de brandweer."

Bij de Veiligheidsregio heeft de brand geen speciale aandacht gekregen omdat het om een "brandje bij een steigertje" zou gaan.  Of er sprake is van opzet bij deze brand kan de woordvoerder niet zeggen. "Een uitspraak doen over de toedracht doen wij als Veiligheidsregio helemaal niet, dat is zaak van de politie."

Woensdagochtend heeft Stadswerk072 poolshoogte genomen en direct veiligheidsmaatregelen getroffen. "Stadswerk heeft de doorlopende route afgezet. De aannemer is opdracht gegeven om inspectie uit te voeren naar herstelwerkzaamheden," vertelt de woordvoerder van de gemeente.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl