Alkmaar Centraal


Donderdagavond vond een politieachtervolging plaats, nadat een automobilist een stopteken negeerde in Heemskerk. Deze werd voor de veiligheid gestaakt, maar kon op de N242 in Alkmaar weer worden opgepakt. Echter werd de achtervolging opnieuw gestaakt na een aanrijding met een agent. Inmiddels zijn videobeelden opgedoken van de zwarte Mercedes op de N242 in Heerhugowaard.

De vluchtende bestuurder reed in geleasde Mercedes met kenteken -- 600 X en veroorzaakte gevaarlijke situaties. Uit Beverwijk kwamen beelden van hoe de auto vlak langs fietsers reed, met een motoragent er achteraan. Later eenmaal op de Noordervaart bij Stompetoren, besloot de bestuurder te keren en blokkeerde de politie de doorgang. Bij het achteruit rijden reed hij of zij over de voet van een agent en scheurde alsnog langs de politieauto. De agent raakte gewond en de achtervolging werd opnieuw gestaakt.

Later doken er ook een video op van iemand die in Heerhugowaard over de N242 richting Alkmaar reed. Mediapartner NH Nieuws bemachtigde de beelden. Te zien is hoe degene met de dashcam plots moet uitwijken voor de Mercedes, terwijl de vluchter een auto inhaalt over de doorgetrokken middenstrepen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl