Alkmaar Centraal


Veiligheid van het AZ-stadion staat bij het Alkmaarse college voorop. Het college laat per brief aan AZ weten dat 1 november de uiterste inleverdatum is van alle rapporten waarin onderbouwd wordt dat het stadion veilig is voor gebruik. Alleen dan heeft de gemeente voldoende tijd om groen licht te geven voor de geplande thuiswedstrijd AZ-AJAX op 15 december.

Het college schrijft aan AZ: "Op basis van de verkregen informatie hebben wij op dit moment onvoldoende gegevens om te kunnen bepalen of het stadion geschikt is om op 15 december een voetbalwedstrijd te kunnen houden."

Het college wil een plan van aanpak zien voor bouwdelen A, B, C, en D. Het tussenrapport voor het hoofdgebouw (A) was vorige maand al ingeleverd, waarin de conclusie staat dat de kapconstructie onvoldoende veilig is. Maar het rapport bevat te weinig gegevens om te bepalen of het gebouw op 15 december veilig is voor gebruik. Dit rapport dient aangevuld te worden.

In de eindrapporten wil de gemeente de argumenten teruglezen waaruit blijkt dat het gebouw en de staalconstructie betrouwbaar en veilig is. Het argument van AZ "dat er geen reden is om daaraan te twijfelen" vindt het college te mager.

De KNVB beslist op 1 december of de thuiswedstrijd kan plaatsvinden in het AFAS-stadion. Als blijkt dat dit niet het geval is, moet AZ uitwijken naar een ander stadion. Sinds het instorten van het dak en het AFAS-stadion als onveilig werd verklaard speelt AZ thuiswedstrijden in het stadion in Den Haag. ADO Den Haag heeft al aangegeven de risicowedstrijd AZ-AJAX niet te willen faciliteren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl