Tot aan de rust was het zondag een uiterst spannende wedstrijd tussen de Alkmaarse Rugby Club bij de Dukes in Den Bosch. Met de rust was het 21-17 wat Alkmaar nog vele mogelijkheden leek te geven, maar in de tweede helft liepen de Dukes gestaag uit naar 54-17.

Beide teams startten sterk en hielden elkaar in evenwicht, met uitzondering van de scrum, want daarin was Alkmaar weer eens ouderwets ijzersterk. Maar na ongeveer een kwartier kon de thuisploeg na een serie goede aanvallen een try scoren, met conversie-trap tussen de palen, voor 7-0. Even liet Alkmaar de eerste punten noteren toen scrum-half Joost Tempelaars vanuit een strafschop doorbrak en scoorde. Pieter van Duijn trapte de conversie naast de palen, maar de achterstand was teruggebracht naar 7-5.

Vervolgens gingen de Bosschenaren weer in de aanval. Een doorbraak werd afgestopt, maar de tackle was volgens de scheidsrechter Federico D’Ambrosio veel te hoog getackeld en hij gaf een straftry die resulteerde in 14-5. Alkmaar toonde veerkracht en zette meteen veel druk vanaf de eigen goal-lijn. Na een against head gewonnen 5 yards scrum rondde Sven Bloem af met een try en 14-10, maar ook deze lastige conversie ging naast.

De Alkmaarse defensie hield tegen de nieuwe aanval stevig stand totdat de Dukes knullig balverlies in het in-goal gebied dankbaar afstraft met een geconverteerde try. Alkmaar kwam met 21-10 weer terug. Na een toegekende strafschop zette Alkmaar een serie rucks op en op het laatst wist Dennis Paauw met kracht door de laatste defensiemuur te breken voor een try. Pieter van Duijn benutte deze wel, zodat Alkmaar de rust in ging met 21-17.

Alkmaar hoopte in de tweede helft opnieuw te scoren, maar de Dukes hielden de linies gesloten en liepen verder uit met nog vier try’s, ondanks fel verdedigen van Alkmaar. Uiteindelijk stond er 54-17 op het scorebord en bleef de gastploeg ook na de zesde wedstrijd puntloos in de 2e Klasse Noord.
Bekeken: 2236x