Zaterdagavond speelde DAW Heren 1 in Amsterdam de vijfde wedstrijd op rij uit. Met nog maar 1 punt op zak na vier gespeelde wedstrijden in de landelijke ManMeer Cup Heren Ronde 1, werd het hoog nodig tijd om er meer te pakken, maar dat lukte uiteindelijk niet. De eindstand werd 18-10 voor DJK H1.

DJK is geen hoogvlieger in de competitie, dus hoopte DAW punten te pakken. "Om hun spel te analyseren, startten we met een zone verdediging", legt trainer/coach Rob van Hove uit. "Maar dat pakte niet goed en we moesten snel schakelen naar halve veld pressing". Daan de Jong opende voor DAW de score, waarna DJK erop en erover ging en naar 6-1 uitliep voordat Maurits de Bruijn de tweede Alkmaarse goal scoorde. Het eerste kwart eindigde in 8-4, mede dankzij strafworpen van Dylan Brandenhorst.

In de tweede periode gingen de wedstrijd gelijk op en werd aan beide zijden drie keer doel gevonden (11-7). Daan Happe, Arjan Baron en Daan de Jong zorgden ervoor dat Alkmaar stand hield. In het derde kwart opende Dylan de score, wederom vanuit een strafworp. Ook Corne Thoes droeg zijn steentje bij en zo gingen DAW met 14-9 de laatste periode in. Daarin wisten de mannen nog één keer te scoren. Van Hove: "Toen lieten we het hoofden hangen. We kregen in deze fase van de wedstrijd maar weinig mee". Uiteindelijk werd het 18-10.

"Een enorme domper waar we dachten punten te halen", bekent Rob van Hove. "Hopelijk volgende week thuis, want we zijn hard toe aan punten."
Bekeken: 2022x