Alkmaar Centraal


Het burgerinitiatief 'Alkmaar kan het' organiseert op dinsdag 5 november een dialoogavond over 'Alkmaar en Schoorsteenpiet'.

Nu de pieten in Spanje nog druk bezig zijn met het inpakken van kadootjes, draait de pietendiscussie in Nederland op volle toeren. Steeds meer steden in Nederland kiezen voor schoorsteenpieten, maar Alkmaar is nog niet zo ver.

'Alkmaar kan het' is een initiatief van een aantal Alkmaarders die graag willen dat het Sinterklaasfeest een feest is voor alle kinderen, ongeacht hun huidskleur. Tijdens de bijeenkomst komen verschillende gastsprekers aan het woord die het belang van schoorsteenpiet benadrukken.

Het doel van de dialoogavond is om in Alkmaar op korte termijn zwarte Piet te vervangen door schoorsteenpiet, hierover wil 'Alkmaar kan het' met de gemeente en de Stichting Intocht Sint Nicolaas afspraken maken.

Wie ook een inclusief sinterklaasfeest nastreeft is van harte welkom in Wijkcentrum Mare Nostrum, Arubastraat 2 in Alkmaar. De inloop begint om 19:30 uur en de dialoog begint om 20:00 uur. Aanmelden is gewenst en kan door een mailtje te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (Foto: Rob Wokke)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl