Alkmaar Centraal


Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne die zich voornamelijk afspeelt in de bibliotheek. Dit jaar is het thema Duurzaamheid. In het kader van deze campagne organiseert Bibliotheek Kennemerwaard heel de maand november thematische lezingen en bijeenkomsten. Wie in die periode lid wordt krijgt het boek Winterbloei van Jan Wolkers cadeau. Een mooi geschenk over zijn liefde voor de natuur. Er is ook een fotowedstrijd rond Winterbloei.

Hortus Alkmaar en Bibliotheek Kennemerwaard organiseren een fotowedstrijd met het thema Winterbloei. Fotograaf Linda Karels is jurylid. Zij zal een Top 3 van mooiste foto's kiezen. De eerste prijs is een privé workshop van Linda in de Hortus, de tweede prijs is het fotoboek Flora De verborgen kracht van planten en de derde prijs is een jaarabonnement van de Hortus.

De eerste activiteit is zaterdag 2 november in bieb De Mare. Romy Veeken geeft een demonstratie verf maken met eitempera. Overigens exposeert ze in oktober en november werken gemaakt met vijf soorten verf in deze bibliotheek.

Daarna volgt op zondag 17 november een informatiemiddag door Stichting Hart voor Bos, een jonge Nederlandse stichting die zich inzet voor het behoud van natuurlijke leefomgeving. Medewerkers vertellen over mogelijkheden aan de hand van ervaringen en enkele wetenschappelijke onderzoeken. Ook wordt een korte film getoond over de flora en fauna van het tropische kustgebergte de Sierra Nevada van Colombia, waar Hart voor Bos op dit moment actief is.

Het complete overzicht van Nederland Leest staat op www.bibliotheekkennemerwaard.nl en er liggen folders in iedere vestiging.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl