Alkmaar Centraal


Dag en Dauw organiseert donderdag 14 november de lezing 'De eerste wereldoorlog, wat merkten we ervan?' in de Oldenburg te Oudorp. Harry de Raad van het Regionaal Archief vertelt zijn verhaal met behulp van oude foto’s, dagboekaantekeningen en andere documenten. Aansluitend is er een warme lunch.

De Raad zal ingaan op de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog voor onze omgeving. Zo vluchtten in 1914 bijna een miljoen Belgen naar Nederland voor oprukkende Duitse troepen en werden ook in regio Alkmaar burgers en militairen uit het buurland opgevangen.

De lezing duurt van 10:00 tot 11:30 uur. Dag en Dauw activiteiten kosten online 4,50 euro via dagendauwagenda.nl en aan ter plaatse contant 5 euro.

Van 12:00 tot 13:00 uur wordt in de Oldenburg een warme lunch geserveerd, waarvoor men zich apart kan opgeven. Deze maaltijd van twee gangen kost 7,50 euro, exclusief drankjes. Met de AlkmaarPas krijgt men 10 procent korting. Reserveren bij voorkeur tot vier dagen van tevoren via 072–5191655 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor de lunch is betaling contant. (foto: Regionaal Archief Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl