Alkmaar Centraal


Dinsdag 12 november presenteert TAQA Theater De Vest de lichtvoetige tragedie 'Eindspel' van toneelschrijver Samuel Beckett. Het stuk wordt uitgevoerd door Theater Rotterdam en regisseur Erik Whien. Beckett was een van de grootste toneelschrijvers van de 20e eeuw en kon als geen ander schrijven over de zinloosheid van het bestaan en zijn publiek daar toch om laten lachen.

‘Eindspel’ speelt zich af in een verlaten wereld. Vier personages weigeren op te geven, zelfs wanneer alles om hun schuilplaats heen al bijna is vergaan. De blinde en verlamde Hamm is afhankelijk van zijn kreupele bediende. Zijn bejaarde ouders leven in een vuilnisbak. De tijd verstrijkt, de dood is in zicht. Beckett gaat het met veel absurditeit te lijf.

De voorstelling is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs van De Vest en zal voorafgegaan worden door 'Een voorspel van 300 seconden'. In de foyer vertellen makers, onder leiding van filosoof Frank Meester, in een informele en intieme setting over hun inzichten op de voorstelling.

Het voorspel vindt plaats tussen 19:30 en 20:00 uur en toegang is gratis. De voorstelling begint om 20:15 uur en kost 24,50 euro, inclusief drankje en garderobe. Tickets zijn verkrijgbaar via theaterdevest.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl