Alkmaar Centraal


In een enerverende wedstrijd tegen Amstelveen verloor het eerste herenteam van de Alkmaarse Rugby Club zoals verwacht, maar nou juist tegen de koploper in de 2e Klasse Noord konden vier try's worden gescoord en dat is altijd goed voor een bonus competitiepunt. Na zeven wedstrijden komen de Alkmaarders eindelijk van die vermaledijde nul af.

De wedstrijd in Alkmaar was even in balans, maar al snel scoorde Amstelveen een try voor 5 punten, gevolgd door de conversie, een bonuskick, tussen de palen voor nog eens 2 punten. Even later volgde nog een try voor 0-12. Alkmaar toonde veerkracht. Winger Sven Bloem wist de bal te veroveren, door diverse tackles te breken en scoorde na een lange sprint 5-12. De conversie van Pieter van Duijn ging naast de palen.

In de tegenaanval scoorde Amstelveen een geconverteerde try (5-19), maar Alkmaar bracht het verschil weer terug naar 7 punten. Na een lange serie goede aanvallen en rucks werd de tegenstander telkens verder teruggedrongen, waarna scrum-half Joost Tempelaars uiteindelijk een klein gaatje vond en de goal-lijn over kwam. Van Duijn converteerde en zette de ruststand op 12-19.

Vers in tweede helft maakte Amstelveen een vierde (geconverteerde) try en pakte zo het bonus competitiepunt. Alkmaar zat even een tijdje in een mindere fase, maar kon de bezoekers nog redelijk stoppen, totdat deze met diverse scores uitliepen naar 12-38. Alkmaar vocht zich terug via een serie goede aanvallen, waarmee Amstelveen weer langzaam werd teruggedrongen. Deze keer was het Jeroen Neeven die een gaatje in de verdediging afstrafte. David Dekker, man of the match van Alkmaarse zijde, verzorgde de conversie en bracht de thuisploeg terug naar 19-38.

Alkmaar ging op jacht naar het eerste competitiepunt, maar moest eerst een try plus conversie incasseren (19-45). Tijdens een furieuze aanval trok Amstelveen aan de noodrem. Vanuit een strafschop  kon winger Martijn Mollema de felbegeerde vierde try scoren (24-45). Alkmaar was zo blij met het eerste competitiepunt dat de verdediging even zat te tukken en een geconverteerde try liet gebeuren voor een 24-52 eindstand.

Heren 1 was blij met het punt tegen de leider in de 2e Klasse Noord. Ook het damesteam Foeste Moiden had reden tot juichen. De meiden wonnen met 67-31 van middenmoter Greate Tryn uit Leeuwarden en boekten sinds de promotie naar de 2e Klasse hun eerste overwinning.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl