Alkmaar Centraal


Vrouwen die gevlucht zijn, zijn kwetsbaar en kunnen om verschillende redenen niet altijd terug naar het land van herkomst. Toch dreigt uitzetting. Met welke problemen deze vrouwen te maken krijgen en hoe ze geholpen kunnen worden vertellen Hayco Beelen en Tomris Mustafazade op woensdagavond 13 november in de bibliotheek in Alkmaar.

Hayco Beelen is coördinator eer gerelateerd geweld bij Politie Oost-Brabant. Hij heeft veel ervaring met de opvang en begeleiding van vrouwen die gevaar lopen en vertelt daarover. Ook geeft hij inzicht in de dilemma’s waarmee vrouwen worden geconfronteerd en waarom zij niet terug kunnen naar het land van herkomst.

Tomris Mustafazade is advocaat in onder meer vreemdelingenrecht en vluchtelingenrecht. Zij schetst aan de hand van een concrete casus een beeld waar vrouwen tegenaan lopen als zij dreigen uitgezet te worden en vertelt op welke manier vrouwen worden bijgestaan. Ook zal zij ingaan op hoe het vreemdelingenbeleid uitwerkt voor deze vrouwen en wat knelpunten zijn.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Wereldvrouwen OVN Noord-Holland in samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard en is mogelijk gemaakt door ‘Wij doen mee’.

Het programma start om 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur. De toegang is gratis. Bibliotheek Alkmaar Centrum is te vinden aan de Gasthuisstraat 2 in Alkmaar.

Aanmelden voor de lezing is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Aanmelden kan via de agenda op de website bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van de vestigingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl