Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Ook in Alkmaar en Heerhugowaard gingen leraren, schoolbestuurders, ouders en leerlingen woensdagochtend de straat op om te demonstreren voor een beter onderwijsbeleid, met minder werkdruk en een beter salaris.

In Alkmaar hielden stakende leraren en hun medestanders een protestmars. Rond de 120 demonstranten met t-shirts met de woorden 'Ik ben geen topprioriteit', spandoeken en borden verzamelden zich op het Canadaplein om vervolgens door de Langestraat richting de Gewelfde Stenenbrug te wandelen en later weer terug. Ondertussen werden er leuzen geroepen en protestliederen gezongen.

"We hopen dat eindelijk, eindelijk het ministerie wakker wordt en de minister geld geeft, niet voor één keer maar voor de lange tijd", vertelt een van de demonstranten. "Want dat is wat er ontbreekt, een lange termijn visie."

In Heerhugowaard kwamen zo'n 200 betogers naar het Stadsplein. Ze protesteerden pal tegenover het gemeentehuis met t-shirts, protestborden en leuzen. Kinderen hadden fluitjes waar ze volop gebruik van maakten. Een docente lichtte toe:  "Ik werk nu in een klas met 31 kinderen met een uiteenlopend niveau, en dat is in je eentje... Ja, kom je handen tekort."

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl