Alkmaar Centraal


Het eerste lustrum van Vriendenbock, het bockbierfestival in de Grote Sint Laurenskerk van Alkmaar, was een doorslaand succes. Op vrijdag was het festival druk bezocht, en de zaterdag geheel uitverkocht. Vanwege het lustrum was het festival voor het eerst op zondag en ook toen was er een leuke opkomst. De opkomst zorgde voor een geweldige opbrengst, waarmee diverse restauraties bekostigd kunnen worden.

Vriendenbock leverde drie dagen lang blije gezichten in en om de kerk. Voor veel mensen is het inmiddels vaste prik om in deze periode naar de Grote Kerk te gaan voor een heerlijk bockbiertje, gezellige muziek, een lekker hapje en een mooie ambiance. Velen stonden voor openingstijd al voor de deur om op tijd als groep een eigen tafel te kunnen bemachtigen. Een groot aantal kwam weer vanuit het zuiden en oosten van het land en er waren bezoekers uit Engeland, Frankrijk en Duitsland gespot. Maar er waren ook nieuwkomers en die waren blij verrast.

De totale opbrengst is nog niet precies vastgesteld, maar zeker is wel dat een groot deel van de restauratie van de gewelfschotels en stralenkransen vanuit de inzameling betaald kunnen worden. Op dit moment wordt volop gerestaureerd.

Volgend jaar is het Bockbierfestival weer op drie dagen, namelijk op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober en op zondag 1 november.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl