Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Maandagochtend trok een lange stoet met trekkers langs Alkmaar in de richting van Haarlem. Vanaf het verzamelpunt in Middenmeer vertrokken Noord-Hollandse boeren, samen met Friese collega-boeren, in de richting van het Provinciehuis. De Noord-Hollandse boeren willen dat de stikstofregels worden ingetrokken, net zoals dat in Friesland is gebeurd na de demonstratie bij het Friese provinciehuis in oktober.

De Noord-Hollandse boeren zijn ontevreden over een gesprek dat ze vorige week voerden met Gedeputeerde Staten. Volgens een woordvoerder van de boeren, Ad Baltus, liggen de twee partijen - de boeren en de provincie - te ver uit elkaar om een afspraak te maken.

"In de provincie Friesland wordt nog geregeerd met boerenverstand. De extra regels zijn daar van tafel en er wordt overlegd met de boeren. Dit is de reden dat het platteland van Noord-Holland zich af wil scheiden van Haarlem en Amsterdam om zich te voegen bij Friesland", laten de boeren weten aan mediapartner NH Nieuws. Ze bieden daarvoor een petitie, met naar eigen zeggen 5.400 steunbetuigingen, aan bij de Commissaris van de Koning.

Maandag wordt op het provinciehuis gestemd over belangrijke moties die gaan over de stikstofproblematiek. Voordat de stemming is, laten de boeren nog maar eens hun mening horen. Er is een klein podium waarop ze foto's laten zien die moeten aantonen dat het uitkopen van boeren geen oplossing is. De speeches beginnen om 11:00 uur. Na 13:00 uur wordt over de moties gestemd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl