Met twee punten uit zes wedstrijden werd het tijd voor DAW Heren 1 om eens alle punten mee naar huis te nemen. Tegen hekkensluiter DWT in Haarlem, alweer een uitwedstrijd, was het dan eindelijk zo ver. De wedstrijd werd gewonnen met 7-8.

Na een goede evaluatie van de wedstrijd ervoor, hadden trainer/coach Rob van Hove en zijn mannen een goed aanvalsplan bedacht. Daarmee werd direct  het voortouw genomen en door Corne Thoes gescoord. Daan Happe wist vervolgens vanuit counters twee keer te scoren. DWT trof echter vier keer doel voordat het eerste kwart afliep (4-3).

Jeroen Fennema opende de score in het tweede part, maar liet zich daarna even gaan en kreeg straftijd, wat DWT een tegendoelpunt opleverde voor 5-4. Verder werd in dit kwart niet meer gescoord en ook de derde periode bleef doelpuntloos.

In het laatste kwart kwam DWT op 6-4, maar Kees Wit kon voor de aansluiting zorgen en Jeroen Fennema maakte gelijk. Het geloof was weer terug bij het Alkmaarse team en de winst werd geroken toen aanvoerder Jasper Martens de stand op 6-7 zette. Hij kon zich net losmaken van een tegenspeler en zijn inzwemmende actie werd beloond. Maurits de Bruijn zag zijn prachtige afstandsschot onverzilverd, maar scoorde daarna alsnog tijdens een overtalsituatie. DWT trof nog een keer doel, maar de winst was op zak.

"Eindelijk drie verdiende punten, hard gewerkt, en nu doorzetten", aldus coach Rob van Hove. Aanstaande zaterdag spelen de mannen thuis tegen Alkemade, de nummer negen in de 3e Bondsdivisie A en kunnen er weer drie punten bij komen.
Bekeken: 1994x