Alkmaar Centraal


Heren 1 van de Alkmaarse Rugbyclub lijkt zijn draai een beetje te vinden. Laatst werden vier try's gescoord tegen de koploper in 2e Klasse Noord, goed voor een bonuspuntje. Zondag in Deventer kwam daar nog een tweede bij tegen de Pickwick Players. Alkmaar stond zelfs bij rust op 7-17 voorsprong, maar de middenmoter keerde het tij en won alsnog met 35-22.

Aanvankelijk gingen de strijd gelijk op. Pickwick creƫerde vervolgens een licht veldoverwicht en drukte de Alkmaarders langzaamaan terug. Na een snel genomen strafschop werd dit beloond met een try plus conversie. Met 7-0 kantelde Alkmaar de wedstrijd meteen met een furieuze aanval en nog geen twee minuten later scoorde Marschiano Bruns 7-5 in de hoek van het veld. Dat leverde een zeer moeilijke bonustrap op de palen op, die kicker Pieter van Duijn miste.

Even later was het weer raak. Winger Gijs Ammerlaan brak door en haalde met een lange sprint langs de zijkant de goallijn. Deze conversie kreeg Van Duijn wel tussen de palen en zo kwam Alkmaar op 7-12. Richting de rust wist Alkmaar opnieuw te scoren. Na een gewonnen scrum kwam flanker Michael Vlaar door de verdediging voor een ongeconverteerde try en een ruststand van 7-17.

Een verassing leek in de lucht, maar de thuisploeg maakte een bliksem herstart en stond binnen korte tijd op een 19-17 voorsprong. Alkmaar was licht aangeslagen en moest vervolgens nog twee try's incasseren voordat de mannen zich hervonden. Met 29-17 veerde Alkmaar weer op en zette de ene na de andere aanval in. Lang werd er gestreden op centimeters voor de goal-lijn van Deventer, tot aanvoerder Brian Koorn dan toch een gaatje vond en er doorheen dook voor de vierde (ongeconverteerde) try en het competitie bonuspunt.

Pickwick werd met 29-22 nerveus en bij een toegewezen strafschop werd meteen op de palen getrapt, genoegen nemende met drie punten. Alkmaar moest evengoed twee try's maken voor winst. Op safe spelen bleek niet echt nodig; Alkmaar kwam niet meer tot scoren en de thuisploeg pakte nog eens drie punten vanuit een tweede strafschop direct op de palen.

Met twee punten uit acht wedstrijden staan de Alkmaarse rugbymannen onderaan in de 2e Klasse Noord. Twee ploegen zijn nog binnen bereik.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl