Een prachtige avond was het, voor en door Alkmaarders. Het Alkmaars Kaasgenootschap organiseerde vrijdag de eerste Kaasproeverij in het gebouw van het Clusius College speciaal voor de certificaathouders. Deze 'aandeelhouders' helpen het Kaasgenootschap om kaasstad Alkmaar te verrijken met een eigen authentieke Alkmaarse kaas: AlkmaarsGoud.

Gijs Schot heeft de certificaathouders namens het Alkmaars Kaasgenootschap meegenomen in het verhaal rondom het AlkmaarsGoud. Affineur René Koelman van Bourgondisch Lifestyle nam op zijn beurt het publiek mee in zijn wereld van verschillende kaassmaken en vertelde wat er allemaal bij komt kijken om een kaas op smaak te brengen.

Kaasspeciaalzaak Daan Blankendaal, Van Streek Kaas en Delicatessen, Bourgondisch Lifestyle en Klaver Kaas hadden diverse kazen meegenomen voor de proeverij. Er werd serieus geproefd waarna de bezoekers hun stem konden uitbrengen op de meest smaakvolle kaas. Het Kaasgenootschap wil hiermee de uiteindelijke smaak van het AlkmaarsGoud bepalen.

Daarnaast was het mogelijk om letterlijk een kijkje in de keuken van het Clusius College te nemen om de kunst van het kaasmaken van dichtbij te zien.
Wie bij de volgende Kaasproeverij aanwezig wil zijn, kan een certificaat kopen via alkmaarsgoud.nl. De investering betaalt zich over een kleine drie jaar terug in de vorm van een kilo AlkmaarsGoud en een jaarlijkse kaasproeverij. (Foto: aangeleverd)
Pin It
Bekeken: 2874x
https://ee.itk.ac.id/data/