Alkmaar Centraal


Er is ook na 2019 nog gemeentesubsidie nodig om het Sportpaleis van Alkmaar goed te kunnen laten draaien, concluderen het Alkmaarse college en beheerder Alkmaar Sport B.V. volgens het NHD. In de afgelopen drie jaar, sinds de exploitatie van het wielerstadion bij het sportbedrijf is ondergebracht, bleek er meer renovatie nodig te zijn dan gedacht en dat kostte veel geld.

Sinds Alkmaar Sport de exploitatie in 2016 overnam, is het wielerstadion nog niet uit de rode cijfers gekomen. Een belangrijke reden is het achterstallig onderhoud dat wielervereniging Alcmaria Victrix naliet, omdat het hier al jaren niet genoeg geld voor had. Private investeerders kwamen er niet, maar de gemeente wilde het Sportpaleis graag behouden. Alkmaar wil een regionale sporthub zijn en er zijn maar drie overdekte wielerbanen in Nederland.

Alkmaar Sport nam het Sportpaleis over en heeft inmiddels voor 209.000 euro verspijkerd aan de hal, de ontvangstruimten, vloeren, kleedkamers en toiletgroepen. Aan onderhoud alleen al in 2018 een ton uitgegeven. Het college wil voor volgend jaar 33.000 euro reserveren, zodat de bedrijfsvoering en het gebruik niet in gevaar komen.

De gemeente kijkt ook alvast verder vooruit, aldus het NHD. Naast meer achterstallig onderhoud wordt vervanging van de houten wielerbaan overwogen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl