Woensdagmorgen heeft de Alkmaarse politie een 35-jarige man aangehouden omdat hij wordt verdacht van brandstichting in de parkeergarage Kanaalschiereiland. De man heeft geen bekend woonadres. Later bleken er problemen te zijn rond de afgebrande auto. Vanwege veiligheidsrisico's kan deze niet zomaar weggehaald worden.

Even na middernacht kregen de hulpdiensten melding van een brand in de parkeergarage naast het politiebureau. Op de begane grond stond een auto in brand. De brandweer kon deze auto niet meer redden. Eerdere berichten spraken van schade aan één auto die ernaast geparkeerd stond. Inmiddels blijkt het om twee auto's te gaan,.

Camerabeelden leverden een signalement op. De politie heeft later in de nacht iemand aangehouden die hieraan voldeed. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Verder onderzoek volgt.

Ondertussen zorgt de afgebrande auto voor nogal wat problemen. Bergers kunnen met hun voertuigen niet in de parkeergarage komen, maar voordat de auto van zijn plaats kan moeten er sowieso controles uitgevoerd worden. De airbags zijn niet geactiveerd, maar dat zou op ieder moment kunnen gebeuren. Bovendien moet de brandschade aan het beton boven de auto worden onderzocht.
Pin It
Bekeken: 3554x
https://ee.itk.ac.id/data/