Alkmaar Centraal


Tijdens de intocht van Sinterklaas in Alkmaar worden extra veiligheidsmaatregelen getroffen vanwege protestacties van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) en mogelijke reacties daarop van aanhangers van Zwarte Piet.

De demonstranten van KOZP, die strijden tegen het uiterlijk van Zwarte Piet,  staan zaterdag bij de Koorstraat, naast de Grote Kerk; een prominente plek tijdens de intocht van de goedheiligman. Hierdoor zijn extra veiligheidsmaatregelen nodig. "Dit gaat in goede afstemming met o.a. de politie en de betrokken organisaties", laat gemeente Alkmaar aan NH Nieuws weten.

Wat de exacte maatregelen zijn kan in verband met de veiligheid niet worden gezegd. "Het zal zowel gaan om fysieke maatregelen als ook maatregelen waarbij extra inzet gepleegd wordt door handhaving en politie op straat om de intocht in goede en harmonieuze wijze te laten verlopen", aldus de gemeente.

De lokale politieke partijen OPA en BAS hadden op voorhand al bezwaar gemaakt tegen een demonstratieplek langs de route. "Dit 'grote-mens-gedoe' mag het plezier van kinderen niet verstoren", schreven zij eerder. Ook de Alkmaarse VVD is geen voorstander van de gekozen plek. "Deze plek is wel goed te beveiligen, dat zal meegespeeld hebben", vermoedt fractievoorzitter John van der Rhee.

De goedheiligman zet zaterdag om 13:30 uur voet aan wal in Alkmaar en maakt, na een feestelijk ontvangst op het Waagplein, een rondrit door de stad.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl