Alkmaar Centraal


Hortus Alkmaar organiseert samen met bibliotheek Kennemerwaard en dichter/kinderboekenschrijver Margreet Schouwenaar een gedichtenwedstrijd. Het thema is 'Bomen'. Gedichten kunnen tot 1 januari worden ingeleverd en de prijsuitreiking is zondag 2 februari tijdens de Nationale Gedichtenweek in bibliotheek Alkmaar Centrum. Er is ook een speciale dichtwedstrijd voor kinderen, bso's en scholen met het bredere thema 'Groen'.

Bij Hortus Alkmaar staan meer dan 100 soorten bomen, die het onderwerp kunnen vormen voor het gedicht. Maar een boom in de achtertuin kan dat natuurlijk ook zijn. De inzendingen worden beoordeeld door een vakkundige jury onder voorzitterschap van Margreet. De eerste prijs is een schrijfworkshop van Margreet. De tweede en derde prijzen zijn een jaarabonnement voor de Hortus. Bovendien wordt een selectie van de gedichten op bordjes in de hortus geplaatst bij de betreffende bomen.

Voor kinderen onder 16 jaar is er een speciale wedstrijd met het thema 'Groen'. De eerste prijs is een kinderworkshop voor acht bij Hortus Alkmaar, de twee een gezinskaart voor de Hortus voor 2020, de derde prijs een boekenbon. Kinderen kunnen ook in klas- of groepsverband een gedicht insturen. De eerste groepsprijs is een rondleiding bij Hortus Alkmaar, de tweede het boek 'Alle kinderen naar buiten' en de derde prijs een schoolplein speurpakket. Voor kinderen is de uiterste inleverdatum 15 januari.

Gedichten kunnen worden gestuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info op hortusalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl