Alkmaar Centraal


Vrijdag 13 december organiseert de gemeente Alkmaar de huldiging van de Alkmaarse Sportkampioenen. Bij Podium Victorie worden deze avond de sporter, sportploeg, het sporttalent en de aangepaste sporter van het jaar 2019 gehuldigd. Ook wordt de ‘Hart voor de Sport Award’ uitgereikt. Inmiddels zijn de genomineerden bekendgemaakt.

In november kwam de jury bijeen om per categorie drie genomineerden te bepalen, een uitdagende klus die met flink wat discussie gepaard ging. De genomineerden zijn inmiddels op de hoogte gesteld. Opmerkelijk is dat in de categorie aangepast sporten slechts één sporter is aangewezen. Tafeltennisser Jean Paul Montanus is daarmee al zeker van zijn vierde titel op rij.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde: Sporter: Melanie Driessen (Calisthenics), Niamh Slattery (trampolinespringen), Robin Groot (langebaan schaatsen). Sporttalent: Sija Coolegem (judo), Thalissa Wijkstra (trampolinespringen), Yala Zwakman (softbal). Sportploeg: AFC’34 JO15-1, Alcmaria Victrix Honkbal Junioren 1, Alkmaarsche IJsclub langebaan schaatsen. Aangepast sporten: Jean Paul Montanus (tafeltennis). Hart voor de Sport Award: Esther Kiewitt (ALVOCO/Alkmaar Beach), Eveline Beentjes (Beentjes Judo-Sport), Mark Smith (Ping Pong Alkmaar).

De jury, dit jaar bestaande uit de Alkmaarse Topsport coördinator Raymond Koen, (sport)journalist Kees van Dalsem, paralympisch sporter Geert Schipper en oud-docent en sportfanaat Kees Kraakman, had dit jaar de keuze uit vele aanmeldingen. “De verenigingen hebben ruim gehoor gegeven aan de oproep. Vele nominaties in een grote variatie aan sporten kwamen bij ons binnen,” aldus juryvoorzitter Marlou Zuurbier.

Wethouder Pieter Dijkman: “Ik ben er trots op dat we in deze stad zoveel sporttalenten hebben. Daarmee zetten we Alkmaar als sportstad nadrukkelijk op de kaart. Ik feliciteer de genomineerden met deze nominatie en kijk uit naar de huldigingsavond op 13 december.”

De gemeente Alkmaar organiseert samen met Alkmaar Sport én met behulp van hoofdsponsor De TelefoonCentrale / De Ondernemerstuin / Ondernemerscentrale, voor de sporters én voor alle sportliefhebbers een avond vol sport en entertainment. De vijf winnaars ontvangen dankzij een bijdrage van deze hoofdsponsor bij hun huldiging bovendien een cheque van 500 euro.

Wie aanwezig wil zijn op de huldigingsavond op vrijdag 13 december bij Podium Victorie kan zich gratis aanmelden via alkmaarsport.nl/sportkampioenen. Vol = vol.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl