Alkmaar Centraal


Woensdagmiddag 27 november lanceert Kolping Boys in Oudorp als eerste club in de regio Noord-Holland het programma De Derde Helft. De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel sportkantines een extra functie geven, namelijk die van een centrale plek voor 55-plussers om elkaar te ontmoeten voor activiteiten, een kopje koffie en een goed gesprek.

De Derde Helft bestaat uit activiteiten als Jeu des Boules, darten, keezen en sjoelen. De bekende Alkmaarse biljarter Mike Hofland verzorgt een clinic biljarten en oud AZ-spelers van ‘Goud van de Hout’, waaronder Henk van Rijnsoever, verzorgen een clinic walking football. Iedereen is welkom en de toegang is vrij, sportieve kleding voor het walking football is gewenst.

Het Nationaal Ouderenfonds ontwikkelt met lokale partners programma’s voor ouderen om ze fysiek en sociaal actief te krijgen of te houden. Zo startte het fonds ruim 5 jaar geleden het programma OldStars walking football, waarbij 55-plussers wandelend wordt gevoetbald. Het aantal aangepaste sporten is inmiddels uitgebreid en de Derde Helft sluit hier naadloos op aan.

De Derde Helft begint om 14:00 uur. Aanmelden is niet verplicht maar wel gewenst en kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl