Alkmaar Centraal


Zaterdagavond speelde DAW thuis in zwembad De Hoornse Vaart tegen het hoger geplaatste Alkemade uit Roelofarendsveen. Een wedstrijd die op papier goed te doen zou moeten zijn, bleek bijzonder lastig. De thuisploeg keek tot het einde van het derde kwart en een achterstand aan en won uiteindelijk pas vlak voor het eindsignaal. De eindstand was 11-10.

Al vroeg in de wedstrijd werd DAW verrast door een aantal tegendoelpunten. Daan Happe en Jeroen Fennema zorgden ervoor dat DAW in de wedstrijd bleef. Met 2-4 gingen de Alkmaarders het tweede part in en ze bleven telkens achter de feiten aanlopen. Mede door doelpunten van Daan Happe en Jeroen Fennema bleef DAW in de wedstrijd en ging met 6-7 het derde part in.

In het derde kwart kreeg Max Noordanus zijn derde tijdstraf. Alkemade haalde hier voordeel uit en zette 6-8 op het scorebord, maar een strafworp en een goed benutte man-meer situatie door Maurits de Bruijn zorgden snel voor de gelijkmaker.

Het was aanvoerder Jasper Martens die voor de eerste keer in de wedstrijd voor een voorsprong zorgde. De Bruijn benutte de tweede strafworp en zo stond het even 10-8 voor de DAW-heren. Alkemade wist vlák voor tijd weer gelijk, zodat het slot nog erg spannend werd. DAW kon echter vanuit een overtal-situatie nog een time-out aanvragen, waarna De Bruijn de winnende treffer kon scoren. Hij zette de eindstand op 11-10.

"Toch zwaar bevochten, en welverdiend", evalueert trainer/coach Rob van Hove. "Maar het loopt nog niet soepel". In ieder geval is DAW H1 uit de onderste regionen van de 3e Bondsklasse A, met acht punten uit zeven wedstrijden, opgeklommen naar plek acht van de twaalf. Komend weekend kunnen de Alkmaarders aansluiting met het middenmoot vinden tegen de nummer elf. Bovendien moeten ze nog twee wedstrijden inhalen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl