Alkmaar Centraal


Zondag werd in de De Meent Bauerfeind de tweede kwalificatiewedstrijd gehouden voor het EK, het EK Jeugd en de Wereldcups trampolinespringen van 2020. Triffis-atlete Niamh Slattery plaatste zich voor het EK, junior Roel Teillers miste nét de EK-limiet maar kreeg wel een halve wildcard, en junior Jordy Mol mag het Wereldcup circuit in.

Voordat Niamh aan de bak moest zag ze hoe WK-teamgenote Jackie Lionahr zich blesseerde tijdens haar voorbereiding. Ze liet zich echter niet van de wijs brengen. Niamh sprong niet alleen voor het eerst op een wedstrijd een "Triffis" (drievoudige salto) in haar oefening, haar puntentotaal leverde directe plaatsing op voor het EK 2020 in Göteborg, Zweden. Daarmee liet ze meteen zien uitstekend in vorm te zijn voor het WK in Tokio eind deze maand.

Lionahr kan mogelijk niet aan het WK meedoen. Dat zou een fikse aderlating voor het Nederlandse damesteam zijn, want dan kan het zich in de voorronde voor de teamcompetitie geen enkele fout veroorloven.

Ook Roel Teillers liet zien prima in vorm te zijn. Hij sprong een nieuwe persoonlijke topscore van 106.535. Hij kwam daarmee slechts 0,005 punten tekort voor de harde EK-limiet, maar hij verdiende er wel een halve wildcard mee. De andere helft kan hij verdienen op het NK Clubteams.

Jordy Mol beloonde zichzelf op zijn 18e verjaardag met een persoonlijk record  van  103,070 en een ticket voor de Wereldcups in 2020. Het betekent zijn doorbraak bij de senioren op het hoogste niveau. Maar eerst vertrekt Jordy over anderhalve week naar het WK Jeugd in Tokio.

Ook Thalissa Wijkstra gaat naar het WK Jeugd. Zondag won in de Eredivisie Jeugd I meisjes en toonde daarmee haar vorm. Met de sprongserie die ze ook op dat toernooi zal uitvoeren scoorde ze 88,240 punten. Maura de Vos wist een vierde plaats pakken in de categorie Dames Senioren.

Limieten en kampioenschappen zijn niet de enige uitdagingen voor de Triffis-springers, en hun Nederlandse concurrenten. Omdat de turnbond KNGU geen ondersteuning meer biedt, moeten ze hun reis zelf betalen. Bij Triffis doen ze dat middels crowdfunding via Talentboek. Zo wordt Jordy o.a. gesteund vanuit Talent United; daarmee heeft hij bovendien de mogelijkheid om behaalde limietscores te verzilveren in het Wereldcup.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl