Alkmaar Centraal


Er is veel onrust bij Alkmaarders die rond de geldautomaat aan de Vondelstraat wonen. De plofkraak aan de Wendelaarstraat in de nacht van dinsdag op woensdag ligt nog vers in het geheugen en twee nachten later was het bijna raak bij 'hun' geldautomaat. De achtergelaten grote pijpbom zou misschien nog meer ravage hebben aangericht en bovendien wonen er mensen boven. Bewoners voelen zich niet veilig willen van de automaat af.

Belinda Pancras had de explosie aan de Wendelaarstraat in bed gevoeld en de ramen trilden, vertelde ze mediapartner NH Nieuws. Afgelopen nacht trof haar man Niels, die 's nachts op moest voor zijn werk, veel politie bij de geldautomaat. En ervoor op de stoep een explosief: "Een heel grote buis met een lang lont."

Marjan Wagenaar woont ook dichtbij de nog intacte geldautomaat. Ze schrok wakker van geluiden buiten en zag allemaal politie. "Ik ging naar buiten en ik vroeg aan de agenten 'ben ik hier veilig?'", waarop ze werd aangespoord om terug naar binnen te gaan.

Belinda is erg opgelucht dat de tweede poging bij toeval door passerende politie is verijdeld. "We zijn door het oog van de naald gekropen. Er wonen zeven mensen boven. Je wil niet weten wat er was gebeurd als die bom was afgegaan." Die zeven moesten wel in het holst de nacht hun huis uit om over te worden gebracht naar een hotel.

Buurtbewoners zijn het zat en willen dat de flappentap verdwijnt. Marjan: "We gaan actie ondernemen. Dit kan niet. We voelen ons niet meer veilig. We weten niet of wij de aankomende weken nog goed kunnen slapen zolang er hier een pinautomaat is."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl