Alkmaar Centraal


En weer pakten de heren van de Alkmaarse Rugbyclub een bonuspunt in de thuiswedstrijd tegen Enschede. Bij de rust was het nog 10-12, maar helaas kwam het slotoffensief net te laat op gang en eindigde de wedstrijd in 20-33.

Het eerste kwartier hielden beide rugbyteams elkaar in evenwicht zonder dat er een doorbraak geforceerd kon worden, alhoewel Alkmaar er een paar keer dichtbij zat. De Enschedese center wist echter wel door te breken en een ongeconverteerde try 0-5 te laten noteren. Alkmaar reageerde vrij snel met meer druk. Na een lange serie goede aanvallen werd de tegenstander teruggezet, waarna scrum-half Joost Tempelaars met een try afrondde. Pieter van Duijn schoot de conversie net naast de palen, waardoor het 5-5 bleef.

Even later werd blunderde de Alkmaarse defensie en Enschede maakte daar dankbaar gebruik van door een converteerde try te scoren voor 5-12. Alkmaar was even aangeslagen, maar kon in de eigen aanval weer druk zetten, waarna Jeroen Neeven een ongeconverteerde try in de hoek scoorde, met een ruststand van 10-12 tot gevolg.

Al vrij snel na de spelhervatting brak Enschede uit te breken en scoorde 10-19 na een lange sprint en een conversie tussen de palen. Even later herhaalde hij dat kunststukje voor 10-26 en het bonus competitiepunt. Halverwege de tweede helft won Enschede een line-out en trok de stand op naar  10-33.

Toen kwam Alkmaar opzetten. Wat laat, maar toch, werd aanval na aanval opgezet. Uiteindelijk wist Alkmaarse center Sven Bloem een gaatje in de Enschedeër verdediging te vinden voor een try. Alkmaar wisselde van kicker en David Dekker ging voor de twee extra punten, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen.

In de slotfase maakte Alkmaar toch nog een vierde try voor hun eigen bonuspunt. Pook van Berkel zette daarmee de eindstand op 20-33.

Heren 1 van Alkmaar moet het in de 2e Klasse Noord tot nu toe stellen met drie bonuspuntjes uit negen wedstrijden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl