Zondag was het Sportpaleis Alkmaar omgetoverd tot een drone race-arena voor de eerste wedstrijd van het nieuwe indoorseizoen. De wedstrijd telt mee voor het nationaal indoorklassement en er werd fel voor de punten gestreden door de 36 deelnemers, waaronder een aantal sterke racers uit vier andere landen. Dennis Mennema wist de race op zijn naam te schrijven. De 19-jarige titelverdediger werd gevolgd door oud-kampioen Niels Meerdink en Andreas Klein.

Het indoorkampioenschap bestaat zes wedstrijden met voorronden, een knock-out fase en een finale. De winnaar van het overall klassement mag zich Nederlands kampioen 2020 noemen. Er wordt fel gestreden, maar er is ook saamhorigheid en sportiviteit. "De piloot zit vooraan met achter hem een spotter die in de gaten houdt of de piloot netjes zijn rondje vliegt", vertelt Niels Meerdink. De spotters zijn concurrerende drone racers. "Het is eigenlijk een soort fair play, wat er speelt in het wereldje."

Wie nieuwsgierig is naar drone racen is welkom om eens op een zondag te komen kijken in het Sportpaleis. Het Dutch Drone Squad traint eens in de twee weken. "Als je mee wil racen, uiteraard zorg dat je spulletjes hebt, vraag het desnoods aan onze groep, via dutchdronesquad.nl", zegt teamlid Koen Honhof. "En om te oefenen kunnen we ook hier wel eens wat regelen."
Pin It
Bekeken: 2877x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/