Zaterdagavond speelde Heren 1 van DAW tegen ZPCH thuis in de Hoornse Vaart. Ondanks dat afwezigheid van Jeroen Fennema, werd met 15-7 ruimschoots gewonnen van het team uit Nieuw-Vennep.

ZPCH is een fysiek spelend team, maar de Alkmaarders wilden zich niet laten provoceren. Het spel moest juist even scherper, met name bij counters. De gasten uit Nieuw-Vennep scoorden wel als eerste, aan het einde van het eerste kwart stond het 3-3, dankzij drie scores op rij van Maurits de Bruijn. Toen Daan Happe en Jasper Martens een verschil van twee punten (6-4) creëerden werd het spel grimmiger. Daan scoorde ook de 7-4. Daarna werd Maurits een derde persoonlijke fout en een rode kaart toegewezen, omdat hij een trapbeweging zou hebben gemaakt.

In het derde part kon keeper Benne van ’t Hof een knallend schot vanaf 5 meter te stoppen, waarna Sebastiaan Blok tot twee keer toe wist te scoren. Invaller Leon Hoekman deed op de positie midvoor waar hij goed in is, en zo liepen DAW uit naar 10-4. Vervolgens scoorde Arjan Baron uit een counter, en schoot Corne Thoes een strafworp raak.

De thuisploeg ging met 12-5 het laatste kwart in. Nadat Daan Happe nog een keer scoorde liep hij ook zijn derde persoonlijke fout op en mocht definitief naar de kant. Het overwicht werd echter niet verstoord. Corne legde nogmaals een strafworp in het net en uiteindelijk werd afgefloten op 15-7.

DAW H1 is na een moeizame start tijdens veel uitwedstrijden zijn draai aan het vinden. Stond het Alkmaarse team eerst nog vrijwel onderaan, nu is het met 11 punten uit 8 wedstrijden opgeklommen naar de achtste plek in de 3e Bondsdivisie A. Bovendien is de vierde plaats op twee puntjes afstand, met één wedstrijd minder gespeeld dan drie van de vier directe concurrenten.
Bekeken: 2023x