Alkmaar Centraal


Zaterdag is het nieuwe brugdek van de Kogerpolderbrug in Alkmaar geïnstalleerd. De plaatsing is een belangrijke mijlpaal in het grootschalige wegenproject voor de N246 en de N244. Het brugdeel had een reis van zes dagen over het water gemaakt vanuit Friesland naar Alkmaar. In februari 2020 wordt de nieuwe brug in gebruik genomen.

Het 340 ton wegende brugdek moest vanwege de grootte staand worden vervoerd en was met een hoogte van 27 meter in de verre omtrek te zien. De komende periode rond de aannemer de werkzaamheden af, zoals de installatie van de elektronica en het asfalteren van de omliggende wegen. Nadat uitgebreide tests wordt de brug in het eerste kwartaal van 2020 in gebruik genomen.

De vernieuwing van de Kogerpolderbrug maakt deel uit van het groot onderhoud van de Provincie aan de N246 en N244. Ook de aanleg van de nieuwe Prinses Amaliabrug hoort daarbij. Meteen worden verkeersveiligheid en de doorstroming verbeterd. Volgens de planning is het traject volgend najaar klaar.

Vragen over de werkzaamheden kunnen worden gericht aan Servicepunt van de Provincie via 0800-0200600 (gratis) en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Actuele informatie is te vinden op www.infoN246.nl of facebook.com/TrajectonderhoudN246N244/.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl