Alkmaar Centraal


Zaterdag 30 november geeft vocaal ensemble Dieci Cantantiย  een concert in het Witte Kerkje 'De Terp' in Oudorp onder de titel 'Dubbelportret in Harmonie - De vocale muziek van Gesualdo di Venosa en Francis Poulenc'.

Het programma bestaat uit werken van Di Venosa en Poulenc. Hun werken vertonen grote verschillen, maar wie zich wat langer verdiept in de muziek van deze grootheden, ontdekt een verwantschap. Een paar samenklanken horen volstaat om hun โ€˜toontaalโ€™ uit duizenden te herkennen. Daarnaast hebben ze allebei een ambivalente houding ten opzichte van de vernieuwingen die hun tijdgenoten doorvoerden.

Dieci Cantanti is dit keer voor de uitdaging gesteld om de toontaal van Di Venosa en Poulenc te doorgronden en tot leven te brengen. Het vocaal ensemble heeft de ambitie om de muziek op een zo hoog mogelijk niveau te laten klinken. De zangers worden daarbij op het gebied van samenklank, stemvorming en zangtechniek op inspirerende wijze gecoacht door Jan van Zelm.

Voor de pauze zingt het ensemble geestelijke werken van de beide componisten en na de pauze komen enkele van hun wereldlijke liederen aan bod.

Het concert begint om 20:15 uur. Kaartjes kosten 15 euro en 12,50 euro voor kinderen en CJP-pashouders. Reserveren wordt aangeraden en kan via diecicantanti.nl. Wie op 30 november bezet is, kan het concert nog bijwonen op zondag 1 december vanaf 15:00 uur in de Oude Ursulakerk te Warmenhuizen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl