Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Carla Sanne Floriano Rodrigues is begraven. De 48-jarige vrouw overleed twee weken geleden nadat ze was neergeschoten door de politie. Dat gebeurde nadat ze zich verward met een mes en hamer tegen de agenten keerde. In Alkmaar is zij dinsdagochtend naar haar laatste rustplaats gebracht.

"Er zijn een hele hoop mensen op af gekomen", vertelt een geëmotioneerde John Spies, vriend van de Braziliaanse Carla Rodrigues, aan mediapartner NH Nieuws. "Ze was gelukkig niet alleen." John kende Carla lange tijd en zorgde voor haar, ook na haar dood. Hij zette een inzameling op om het graf op de begraafplaats aan de Westerweg te financieren.

Omdat John en Carla's familie geen geld hadden om haar naar Brazilië over te brengen, werd ze toch in Alkmaar begraven. In het door John zo gewenste eigen graf. "Dat verdient ze. Ze kon zo lief zijn, maar als ze dronk dan won het duiveltje", vertelde John eerder over Carla.

De laatste maanden en met name de laatste weken ging het bergafwaarts met Carla door meerdere tegenslagen. Ze zorgde voor overlast, werd agressief en bedreigde mensen die haar wilden helpen. Woensdag 13 november eindigde dat in een drama dat zich op straat afspeelde.

Bij het afscheid van Carla waren zo'n veertig mensen aanwezig, onder wie tientallen buurtgenoten. Carla was bekend in haar omgeving, en dan toch vooral in positieve zin. "Ze onderhield de gemeenschappelijke voortuin, hield de galerij schoon en stond voor iedereen klaar", zo herinneren veel flatgenoten haar.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl