Alkmaar Centraal


In de maand december exposeert Jaap Spaans foto’s in Het Kruithuisje van Alkmaar. Onder de naam jaapYoga geniet Jaap enige bekendheid in Alkmaar. In de zomer van 2015 ging hij yogalessen in Het Kruithuisje geven. Sinds die tijd heeft Jaap zich ook ontwikkeld als fotograaf. De opening van de expositie vindt plaats op zondag 1 december van 15:00 tot 17:00 uur.

Als fotograaf richt Jaap Spaans zich vooral op natuur, architectuur en alledaagse dingen. Hij probeert de omgeving, waar dat kan, een abstractie te geven waardoor de context verandert of vervaagt. De tentoongestelde werken bestaan uit een aantal landschappen, details van bloemen en opnamen van een licht kunstwerk. Daarbij legt hij middels kleuren een verbinding met yoga. In de yoga filosofie spelen chakra’s een belangrijke rol en die hebben elk een eigen kleur.

Tijdens de expositie geeft Jaap drie yogalessen, waarbij hij uitleg geeft over de totstandkoming van zijn werken. Deze gratis lessen zijn op 8, 15 en 22 december van 15:00 tot 16:00 uur. Wel wordt gevraagd een eigen yogamatje mee te nemen en van te voren aan te melden. Dat kan bij Het Kruithuisje of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (foto: Jaap Spaans)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl