Alkmaar Centraal


Donderdagavond heeft het college de gemeenteraad bijgepraat over de voortgang van het onderzoek naar het AFAS stadion en de mogelijkheid tot spelen van de wedstrijd AZ-Ajax in eigen huis. Het wachten is op AZ dat gegevens moet aanleveren maar dat nog niet heeft gedaan. Het meest opvallende aan de kwestie is dat het gaat om de veiligheid van juist de mensen die om het hardst roepen dat de gemeente de club dwars zit.

Op social media is veel onrust ontstaan, AZ lijkt dit aan te wakkeren door zich vooral richting gemeente negatief uit te laten over de kwestie. Het leidde deze week zelfs tot een oproep vanuit de harde kern van de supporters om burgemeester Bruinooge 'in het kanaal te donderen'. AZ wilde donderdag telefonisch niet reageren op vragen hierover.

De wél aangeleverde stukken worden ondertussen door de gemeente beoordeeld, maar er ontbreekt ook nog één en ander. Om AZ de gelegenheid te geven die gegevens alsnog te leveren is de deadline nu verschoven van 1 december naar 5 december. Het gaat onder andere om de oplegging van de tribune bij het hoofdgebouw. Dossierfoto's laten zien dat deze mogelijk niet goed verbonden is met het hoofdgebouw.

Verder heeft de verbinding van de trappen richting de entreeverbinding de inspectie niet doorstaan en de gemeente wacht nog op gegevens over de hoekspanten. De verwachting is dat na een aantal aanpassingen tribunedelen B, C en D wel vrijgegeven kunnen worden.

"Als wij en TNO met deze bovenstaande punten na toetsing en toezicht akkoord zijn, is het college meer dan bereid om het gebouw vrij te geven voor de wedstrijd op 15 december", zo is te lezen in een verklaring op de Facebookpagina van de gemeente.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl