Alkmaar Centraal


Tijdens een verrassend drukke bijeenkomst zijn vorige week belangrijke stappen gezet om te komen tot het Maatschappelijk Sportakkoord Alkmaar. Meer dan 60 betrokkenen, vertegenwoordigers van sportaanbieders en diverse maatschappelijke organisaties, kwamen in de kantine van zv DAW naast de Hoornse Vaart bijeen om contact te leggen, vragenlijsten in te vullen en tafelgesprekken te voeren. Doel is om in maart tot een lokaal akkoord te kunnen komen, met centraal de zes ambities uit het Nationaal Sportakkoord. Hiermee kan rijkssubsidie verkregen worden.

Onafhankelijk sportformateur Ted van der Bruggen benadrukt het bijzondere karakter van het in Alkmaar op gang gekomen proces: “Dit is burgerparticipatie in optima forma. De betrokken partijen bedenken projecten waarmee zij hun ambities een extra impuls kunnen geven. Vaak zullen bij die projecten meerdere Alkmaarse partijen, vaak voor het eerst, samenwerken. Gezamenlijk dienen zij een tijdsplan en een financiële onderbouwing aan ieder project te verbinden."

"Het bijzondere is dat de betrokkenen in grote mate zelf, en dus niet de gemeente of een andere organisatie, bepalen welke projecten in de komende twee jaar uitgevoerd zullen worden", wijdt de procesbegeleider uit. "Nadat dit akkoord in maart door een lokale coalitie is ondertekend, zullen in 2020 en 2021 de participanten ondersteund worden door een uitvoeringssubsidie van het ministerie van VWS. Bovendien biedt NOC*NSF hulp door een groot aantal cursussen, workshops en inspiratiebijeenkomsten in dit kader aan te bieden aan alle sportaanbieders.”

De komende maanden zal Ted van der Bruggen gesprekken voeren met veel organisaties in Alkmaar. In februari verwacht hij het lokale sportakkoord te formeren zodat het op 24 maart kan worden gepresenteerd.

Er wordt tot en met april een nieuwsbrief uitgebracht over de ontwikkeling van het Maatschappelijk Sportakkoord Alkmaar. Deze is verkrijgbaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl