Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Met maar één doel voor ogen kwam Maarten Snaauw dinsdagochtend om 07:15 uur naar het NS-station van Alkmaar. Hij wil dolgraag 'Retteketet AZ' in de Top 2000 zien. De 26-jarige AZ-supporter is zelfs een actie gestart om het lied van de Mirlitons de Top 2000 in te stemmen. Boeren kwamen naar het station om 'De boer dat is de Keerl' van Normaal op één te krijgen.

Zes jaar geleden dacht Maarten al aan het verankeren van het clublied in de populaire allertijdenlijst van NPO Radio 2. In de auto, luisterend naar de radio, kon hij toen alleen nog niet bedenken hoe. "Nu weet ik hoe ik een site moet maken en was het eigenlijk binnen vijftien minuten gefixt", vertelt de AZ-fan.

Op azindetop2000.nl staat hoe je kan stemmen op het nummer. Verschillende sites, zoals de AZ-fanpage, pakten de lancering van het platform op als nieuws, met een flinke boost tot gevolg. Al was niet iedereen even enthousiast. "In eerste instantie vonden mensen het een vreselijk idee. Ze zeiden: 'Moet dát nummer in de Top 2000?' Daarna volgden steeds meer positieve reacties."

Net als in andere jaren rijdt de Top 2000 Stembus door het land om stemadviezen én stemmen op te halen. Dinsdagochtend stond de bus voor het NS-station van Alkmaar. Onder leiding van Team Agro NL kwam ook een stoet boeren met hun trekkers langs.

"We willen heel graag Normaal met 'De boer dat is de Keerl' op één krijgen", vertelt melkveehouder Ad Beltus uit Zuidschermer. "Normaal geeft een beetje het gevoel weer dat bij veel agrariërs heerst. Dat nummer is een kippenvel-nummer voor ons."

Of de acties succesvol zullen zijn, moet blijken. Radio 2 geeft zelf in ieder geval aan geen enkele actie specifiek te steunen. Stemmen voor de TOP 2000 kan tot zaterdag 7 december 17:00 uur. Drie kwartier later is de top 10 al bekend, de volledige TOP 2000 wordt vrijdag 20 december bekendgemaakt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl