Alkmaar Centraal


De Misa Criolla is een van de eerste missen ter wereld die – toen de kerk dat eenmaal toestond in de jaren '60 – werd gecomponeerd in de Spaanse volkstaal. Toonkunstkoor Alkmaar geeft, samen met sopraan Aliya Akhmadeeva en een reeks gastspelers, een eigen interpretatie op zondag 15 december in de Grote Kerk van Alkmaar. Ook zingen ze Navidad Nuestra en Stella Natalis.

De Misa Criolla is een volkse mis gebaseerd op Argentijnse ritmes en geschreven ter nagedachtenis van de Holocaust. Het werk swingt als een samba-band; het is een sacraal carnaval. De instrumenten van de gastband Los Criollos komen uit de Argentijnse volksmuziek.

Navidad Nuestra heeft een vergelijkbare stijl en instrumentatie. Het zesdelige kerstverhaal wordt gesitueerd in Argentinië. Spetterende ritmes klinken ook in Stella Natalis, naast rustige en meer beschouwende passages. Met zijn twaalf delen is het een heel afwisselend werk met zo nu en dan fenomenale trompetsolo’s.

Het Toonkunstkoor wordt versterkt door sopraan Aliya Akhmadeeva, pianiste Annelies Komen, trompettist Marcel Mooibroek, Los Criollos en Philharmonia Amsterdam. Marcel Joosen is de dirigent.

Het optreden duurt van 14:00 tot 16:15 uur. Kaartjes kosten normaal 27,50 euro. Vrienden van de Grote Kerk en CJP-leden betalen 25 euro en kinderen t/m 12 jaar 14 euro. Prijzen zijn inclusief een programmaboekje, garderobe en consumptie in de pauze. Meer info op toonkunst-alkmaar.nl en grotekerk-alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl