Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Woensdagmiddag rond 13.00 uur deed een politieagent lopend een rondje in De Mare. Toen hij terugkwam, betrapte hij twee jongens: ze probeerden in te breken in zijn politieauto. De achterruit van de auto was ingegooid.

Toen de jongens de agent zagen, gingen ze fysiek de confrontatie aan, waarbij de agent flinke klappen kreeg. Tijdens de daaropvolgende worsteling schoot de agent. Het is nog niet duidelijk of dit één of meerdere schoten waren. Dit wordt onderzocht.

De worsteling tussen de agent en twee voortvluchtige jongens die een politieauto leeg roofden, is in de wijk niet onopgemerkt gebleven. Buurtbewoner Jaap Geluk heeft zelfs fysiek bewijs in zijn muur in de tuin: "Dit is een kogelgat en op de grond ligt de kogel."

Jaap en zijn vrouw hoorden in ieder geval drie harde schoten, terwijl ze rustig aan hun eettafel zaten. "Het leek net vuurwerk", zegt de Alkmaarder tegen mediapartner NH Nieuws. "Tegelijk zag ik opspattend cement." En Jaap opende de achterdeur om een kijkje te nemen. Hij zag het gat in zijn gevel en op de grond de kogel.

Vermoedelijk is de politiekogel dwars door de heg van Jaap en zijn vrouw gegaan. "De politie komt zo bij ons langs om ons te ondervragen en te kijken of het schot gericht is geweest." Het was best even schrikken voor het Alkmaarse stel. "Nu gaat het wel weer, maar je denkt toch: jeetje. Het had ook verkeerd af kunnen lopen. Tien centimeter naar links en ik had de kogel zo terug gekopt!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl