Alkmaar Centraal


Zondag wonnen de Alkmaarse rugbymannen hun eerste wedstrijd tegen Hilversum H2 en zetten zo de recent gevonden stijgende lijn voort. De gastploeg kwam drie man tekort en ondanks dat Alkmaar sportief twee wisselspelers uitleende om er toch een leuke partij te maken, werd het nooit spannend. Alkmaar walste over Hilversum heen met 77-5. De volle speeltijd werd niet eens gehaald door blessures en vermoeidheid bij het gastteam.

Hilversum begon sterk, maar Alkmaar hield stand en kwam terug. De eerste score kwam op naam van Sven Bloem. Na 20 minuten spelen stond het alweer 29-0 dankzij try’s van Wytze Vader, Gijs Ammerlaan en nog een van Sven Bloem. De harde wind voorkwam een nog grotere voorsprong; niet alle conversies werden tussen de palen geschopt. Daarna tekenden ook Man of the Match Jasper Pauw en Michael Vlaar voor een try. Toen leek het even op bij de Alkmaarders en lieten ze, ondanks hard verdedigen, een tegenscore toe.

De voor het eerst bij Alkmaar spelende Fotu Latu toonde ondertussen zijn meerwaarde met harde tackles, die een blijvend effect hadden op het moreel van de Hilversumse spelers. De eindstand van de eerste helft was 52-5.

Alkmaar nam wat gas terug, met wat slordigheden tot gevolg, maar de Hilversummers konden niet profiteren door opkomende vermoeidheid en toch veel druk tegen als het erop aan kwam. De gasten kwamen een aantal keren tot de goallijn maar er nooit overheen, mede dankzij de uitstekend tackelende Rishi Mooi. Alkmaar scoorde ondertussen nog eens vier try's, waardoor de score opliep naar 77-5. Toen werd besloten de wedstrijd vroegtijdig te staken.

De Alkmaarse rugbyers sluiten de eerste helft van het seizoen af met een stijgende lijn. De voorlaatste wedstrijd ging een voorsprong nog verloren, maar nu werd over het algemeen sterk gespeeld. "Zo kan men met een tevreden gevoel en een opgeheven hoofd het tweede deel van het seizoen in januari in gaan", aldus speler Barend Cramer. In die tweede helft zal de hekkensluiter van de 2e Klasse Noord proberen de stijgende lijn door te zetten zodat degradatie wordt voorkomen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl