Alkmaar Centraal


Bart de Vries heeft met een indrukwekkende solo-aanval de zesde wedstrijd in de KPN Marathon Cup gewonnen. Op een winderige Alkmaarse ijsbaan finishte hij, mede dankzij hulp van zijn ploeggenoten, een ronde voor de kopgroep en twee ronden voor het peloton. Otto van de Pol blijft na een vijfde plaats het klassement leiden.

Nationaal kampioene Irene Schouten won de spannende massasprint bij de dames. De Italiaanse Francesca Lollobrigida werd tweede en pakte zo het oranje leiderspak terug, al zal ze die weer kwijtraken bij de volgende cup, omdat ze dan voor een wereldbekerwedstrijd kiest.

Na zilver vorig jaar was het Maikel Stam die de zesde Marathon Cup won bij de heren beloften. Samen met Cas van Trierum wist hij te ontsnappen en in de eindsprint bleek hij de sterkste. Doordat klassementsleider Tom den Heijer in de eindsprint viel kon Chiel Smit de witte jongerentrui overnemen.

De Friese Daphne Alderts won de vierde Cup voor dames beloften met grote overmacht. Ze ontsnapte solo en dubbelde de rest, waardoor ze solo twee 'ereronden' kon rijden. Arianna Pruisscher blijft dankzij haar derde plaats klassementsleider.

Alkmaar Centraal fotograaf Rolf Kieft was aanwezig bij de 6e KPN Marathon Cup en maakte een fotoreportage, die volledig te zien is op onze Facebookpagina.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl