Alkmaar Centraal


AZ heeft aangetoond dat het AFAS stadion veilig is. Dit hebben het Alkmaarse college en onderzoeksorganisatie TNO gezamenlijk geconcludeerd.  Wel zijn er nog een paar voorwaarden om publiek bij de wedstrijd AZ-Ajax op zondag 15 december te laten: door AZ toegezegde verstevigingen moeten voor vrijdag gereed zijn en gecontroleerd. Ook de gebruiksmelding, met daarin bijvoorbeeld de vluchtroutes, moet op tijd klaar zijn. Het college vertrouwt erop dat dit gaat lukken.

"Het voetbal zo snel mogelijk terug in de stad in een veilig stadion was vanaf het begin het uitgangspunt", stelt het college van B&W. "De club moet nog een aantal werkzaamheden verrichten, maar we zijn erg blij dat het gaat lukken en AZ de topper tegen Ajax in het stadion kan spelen." Vooruitlopend op een positief oordeel had de profclub de lichtmasten al op het stadion terug laten zetten.

Gemeente en TNO zijn het eens dat bureauresearch en fysieke inspectie, in combinatie met diverse werkzaamheden, voldoende inzicht geven om het stadion voor zondag als veilig te beschouwen. Na inspectie en goedkeuring van de laatste aanpassingen kunnen de aanschrijvingen worden opgeheven. AZ heeft de gebruiksmelding (vluchtroutes, brandweereisen etc.) zo goed als gereed. De gemeente blijft de komende dagen nadrukkelijk in contact met de voetbalclub.

"Wij hebben het volste vertrouwen dat de laatste stappen door AZ worden gezet", aldus het college. "We danken AZ, RHDHV, TNO en onze eigen organisatie voor het vele werk dat de afgelopen weken is gedaan. Het belangrijkste is dat de wedstrijd nu in een veilig gebouw kan worden gespeeld. Wij wensen AZ en zijn supporters veel succes tegen Ajax en hopen voor het verdere verloop van het seizoen op Alkmaarse deelname aan een spannende titelstrijd."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl