Alkmaar Centraal


Zondag nam de selectie van Ritmica RG Club Alkmaar deel aan de internationale Dream Cup 2019 in Hoofddorp. Deze vriendschappelijke wedstrijd ritmische gymnastiek kende deelname uit Nederland, België, Duitsland, Slovenië en Bulgarije. Vooral de jongsten van de pas één jaar oude club waren succesvol met vijf medailles, maar ook bij de senioren was er een podiumplek. Andrea Harmsen pakte zilver.

De Dream Cup is de eerste internationale vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen, dus het was weer even aankijken of iedereen de routines al goed kenden en of ze bij de jury in de smaak vallen. Vooral een aantal was het een debuut op internationaal platform. En al was het voor velen nog even zoeken naar de vorm, coach Alua Bekturova kon terugkijken op een geslaagde Cup.

Bij de mini's (geboren 2014-2012) pakte Ritmica de bovenste vier plekken, dankzij respectievelijk Alesiia Shiskina, Amina Abdumalik, Nicole Shelestova en Nika Pielkenrood. Bij de benjamins (2010-2011) was er zilver voor Kseniia Bozhoglo en brons voor Indy Veltman.

De pre-junioren (2009-2008) van Ritmica deden het ook goed, al belandden ze net naast het podium. Britt Schipper werd vierde en de plekken zes tot acht gingen naar Evita Carlin, Kristina Shabanova en Anika Hess. Bij de junioren (2007-2006) werd Lauren Bischot zesde en Valentina Bakaeva 19e. Bij de senioren nam ook Noa van de Laan deel. De kersverse senior werd netjes twaalfde.

De volgende wedstrijd voor de selectie is de Winter Cup op  13-14 december in Leverkusen, Duitsland.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl