Alkmaar Centraal


Op zaterdag 14 en zondag 15 december is het Waagplein in Alkmaar weer omgetoverd tot een gezellige en knusse Kerstmarkt. En deze keer kan slecht weer het feestje niet meer verstoren, want de markt wordt grotendeels overdekt. Organisator Yuhwi Hoebe: "We vonden het heel erg vervelend dat de Kerstmarkt vorig jaar redelijk in het water was gevallen."

Dit jaar kunnen bezoekers terecht in het kerstdorp met ruim 60 aanbieders van (kerst)cadeaus en -artikelen. Natuurlijk is er ook weer een gedeelte waar heerlijke hapjes en drankjes genoten kunnen worden, zoals poffertjes, crรชpes, braadworsten, glรผhwein en warme chocolademelk. Hoebe: "We verhogen de sfeer door het gebruik van (extra? red.) houten kerst marktkramen in plaats van de standaard marktkramen."

โ€œEr wordt gezorgd voor een divers aanbod. Je bent altijd afhankelijk van wie zich aanbiedt maar we geven alleen ruimte voor kerst-, winter- en cadeau artikelen", vervolgt de organisator. "Er is dus voor de bezoekers volop de mogelijkheid om de laatste inrichting of cadeaus te bemachtigen.โ€

Het hele weekend is er vanaf 10:00 uur genoeg te beleven. De kerstman komt elke dag langs en er is live muziek van een kerstkoor, een zingende kerstman en een kerstzanger. Voor kinderen is er een knutselhoek waar ze onder andere kerstballen kunnen beschilderen of kerstklokken kunnen maken. De Waag wordt omgetoverd tot levende kerststal met dieren die je mag aaien van de twee herders.

De organisatie is net als voorheen dankbaar voor de steun van de gemeente en betrokken bedrijven: "Het is niet een evenement dat rond te breien is met inkomsten vanuit standhouders en de verkoop van Glรผhwein en daarom zijn partners hierin mega belangrijk. Elk jaar zijn we hier weer druk mee in de weer en gelukkig hebben we weer meer partners weten te binden dan vorig jaar."

Meer informatie is te vinden op kerstmarktalkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl