Alkmaar Centraal


Het was woensdag best gezellig in het Alkmaarse sportcomplex Oosterhout, maar het hielp de volleyballers van Alvoco niet naar de overwinning. Heren 1 staat laatste in de Promotieklasse A en kwam verder op achter door met 1-3 de bietenbrug op te gaan tegen koploper Madjoe H2.  Dames 1 zag de overwinning door de vingers glippen terwijl Madjoe D2 de laatste set met 13-15 binnensleepte.

Heren 1 kwam flink gehavend aan de start door blessures; er kon niet eens gewisseld worden. In de eerste set lieten de mannen van trainer/coach Peter Bienemann zien waartoe ze in staat zijn pakten de set met 25-20, maar kwamen de gasten uit Enkhuizen snel langszij met 10-25. Alvoco bleef zich verzetten en legde soms mooie ballen neer op het veld, maar dat was niet genoeg tegen de klassementsleider. Madjoe H2 pakte de wedstrijd met twee keer 15-25.

"Het is te hopen dat de blessuregolf in het nieuwe jaar over zal zijn, zodat Alvoco zijn oude spel weer terug kan toveren en hopen op een blijvend verblijf in de Promotieklasse", aldus Alvoco pr-man Bob Dijksen.

De Alvoco-dames hebben minder sores maar staan ook laag: negende in de 1e Klasse A. Tegen de nummer vijf lieten ze zien dat ze hoger op de ranglijst horen te staan. De eerste set ging gelijk op, met van Alkmaarse zijde veel afwisseling dankzij Tirza Latini, maar net op het eind werden een paar slordige fouten gemaakt, die prompt afgestraft werden (26-29).

Gesterkt door het verder goede spel wist Alvoco het overwicht terug te winnen en toe te slaan. De tweede set eindigde in 25-23 en de derde, tot wanhoop van Madjoe D2, in 25-17. Daarna leek de koek wel op bij de thuisclub. Het gedegen spel ging verloren, onder andere door miscommunicatie, en Enkhuizen komt via 14-25 op gelijke hoogte.

De vijfde en beslissende set begon veelbelovend. Alvoco haalt als eerste acht punten, maar na de veldwissel slopen er teveel fouten in het spel. De meiden schrokken wakker, maar het was net te laat voor setwinst. Madjoe won met 13-15 en een setstand van 2-3.

"De hoop is gevestigd op de tweede helft van het seizoen om een paar plaatsen op te schuiven richting de top!", aldus Dijksen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl